SEO – hvad er SEO, og hvorfor er SEO så vigtigt for mig?

SEO, søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering eller SEO går ud på at optimere sin hjemmeside, således at den ligger bedre i søgeresultaterne hos de store søgemaskiner som Google og Bing. Men hvordan virker det der SEO, og er SEO overhovedet nødvendigt?

Hvorfor SEO?

SEO er blevet en essentiel del af virksomheders online aktiviteter. Og det er ikke uden grund. Det er de færreste af os, som stadig slår op i telefonbogen, når vi skal finde en virksomhed eller en service. Vi bruger i stedet søgemaskinerne. Undersøgelser viser faktisk at helt op i mod 90 % af al trafikken på nettet kommer fra søgemaskiner som Google og Bing. Undersøgelser viser også, at langt de fleste brugere klikker på resultaterne på side 1. Og vi ved jo selv, hvor mange tusinde resultater der dukker op, når vi fx søger på ’cardigan til piger’. Netop derfor er det ofte nødvendigt med SEO for at blive fundet og for at drive kunder til ens hjemmeside.

Hvordan virker SEO?

Søgemaskiner som Google og Bing bruger meget tid på at udvikle komplekse algoritmer, der definerer hvilke sider, der er de vigtigste i forskellige søgninger. De udsender edderkopper, som crawler nettet og samler oplysninger, som gemmes i en database, hvorfra de hentes hver gang en søgning udføres. Googles fornemmeste job er at levere det mest relevante søgeresultat - det hjælper dem til at fremme tilbagevendende besøg. Og her kommer SEO ind i billedet. SEO handler nemlig om, at du optimerer din hjemmeside, så fx Google bedst muligt kan forstå, hvad den handler om.
Med SEO arbejder du altså overordnet med indhold på din hjemmeside, bl.a. i forhold til de søgeord, du gerne vil have, din virksomhed bliver fundet på. SEO er en kompleks opgave, hvor det gælder om at få formuleret et indhold, der både er læsevenligt og samtidigt også opfylder krav til f.eks. søgeordsdensitet, Page Title og Meta Description. Men SEO betyder også et fokus på stuktur og opbygning på din hjemmeside og et fokus på at få nogle gode indgående links på din side.

Hvis SEO er for stor en mundfuld

Forvirret? SEO kan godt virke lidt forvirrende – især hvis man i forvejen er ny i feltet. Heldigvis findes der en håndfuld gode bureauer, som stiller sin viden om SEO til rådighed, og som kan hjælpe dig med at komme godt i gang SEO. Prøv at søge på 'SEO' på Google og vælg så et af de første bureauer, der dukker op i resultaterne. De må selvsagt kunne deres SEO kram.

Du kan også læse om søgemaskineoptimering her.